1 מרתיחים 2 ליטר מים בסיר. מוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל הלבן, חתוכים גס. מבשלים כחצי שעה לקבלת ציר ירקות.
2 קוצצים דק את החלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים במחבת גדולה ביחד עם השום הקצוץ במעט חמאה עד שהופך שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות.
3 מוזגים חצי כוס ציר ירקות חם אל תוך סיר האורז ומערבבים. כשהציר נספג כמעט לגמרי מוסיפים שוב חצי כוס ציר ירקות. לא מפסיקים לערבב ומוסיפים שוב ושוב מהציר הירקות עד לספיגה באורז. מוסיפים יין לבן בהדרגה וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר ירקות.
4 כשהאורז כמעט מוכן מוסיפים את מי הזעפרן, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים כפית חמאה וגבינת פרמזן מגוררת, ומתקנים תיבול.
5 את נתחי הסלמון מניחים בקלחת ומכסים בחמאה מומסת. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כך שהחמאה תגיע ל-60 מעלות. מבשלים כחצי שעה.
מגישים את הסלמון על גבי הריזוטו, בליווי פטרוזיליה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!