1 מחממים במחבת עמוקה וגדולה את שמן הזית. מייבשים היטב את שוקי העוף ומתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את שוקי העוף למחבת החמה ומטגנים מכל הצדדים עד שהן שחומות, כ-10 דקות. מוציאים את שוקי העוף לצלחת ושומרים בצד.
2 לאותה מחבת מוסיפים את פרוסות הצ'וריסו ומטגנים עד שהנקניקיות שחומות מכל צידיהן, כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל, הפלפל אדום והשום, מערבבים וממשיכים לטגן למשל עוד 3-4 דקות עד שהירקות מזהיבים ומתחילים להתרכך. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
3 מוסיפים את האורז ומפוררים את חוטי הזעפרן לתוך המחבת. מערבבים היטב ומטגנים כדקה עד שכל גרגירי האורז נעטפים בשמן.
4 מוסיפים את ציר העוף, מערבבים ומחזירים את שוקי העוף למחבת. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהאורז והעוף מבושלים וכל הנוזלים נספגו, כ-20 דקות.
5 מפזרים את האפונה על גבי האורז, מכסים חזרה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שהאפונה מתחילה להתרכך אך נותרת מעט פריכה.
להכנת ציר העוף:
1 חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות ושמים בסיר יחד עם עצמות העוף ועלי הדפנה.
2 מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית למשך כשעה, עד שהעוף והירקות מוציאים את טעמם לציר. (אם נוצר קצף על גבי הציר ניתן להוציאו בעזרת כף גדולה)
3 לפני השימוש מסננים את הציר מהעצמות והירקות.
* אם לא משתמשים בכל הציר ניתן להקפיא והשתמש בפעם אחרת.