מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

גלילות סלמון מעושן עם גבינת עזים

גלילות סלמון ממולאות בגבינת עזים חריפה, שעובדות מעולה עם סלט ירוק וקרקרים או אפילו עם חלה מתוקה

|mako אוכל| פורסם20:38
גלילות סלמון עם גבינת עזים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם סלמון נורבגי מעושן, מופשר
  • 150 גרם גבינת עזים 16%
  • כף גדושה חזרת לבנה (יש בסופרים)
  • פלפל שחור גרוס
  • מספר גבעולי עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גבינת עזים עם חזרת, קמצוץ פלפל ועירית קצוצה (משאירים קצת עירית בצד לקישוט).

2פורשים ניילון נצמד על משטח העבודה ודואגים שיישאר במקומו.

3מניחים פרוסות סלמון בחפיפה כך שתיווצר שכבת סלמון אחידה ומלבנית (כמות הסלמון מספיקה לשני גלילים יפים). בעזרת מרית מורחים בעדינות שכבה אחידה ודקה של הגבינה מהקצה הקרוב של הסלמון לכיוון הצד שני. משאירים רווח של סנטימטר בצדדים.

4עכשיו, ממש כמו סושי: בעזרת הניילון מגלגלים בעדינות את הסלמון תוך כדי הידוק (מקפידים שהניילון יישאר מעל ולא ישתלב בגלגול). מסיימים לגלגל ומהדקים. סוגרים בקצוות את הניילון הנצמד. מניחים בקופסה גדולה ומכניסים למקפיא ללילה, או מינימום ארבע שעות.

5כשעה וחצי לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומעבירים למקרר להפשרה חלקית. בעזרת סכין חדה ללא שיניים חותכים בעדינות פרוסות נדיבות.

6מפזרים מעט עירית קצוצה ופלפל גרוס, ומגישים עם סלט ירוק, קרקרים, טוסטונים או אפילו חלה מתוקה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il