1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
1 מחממים מחבת יצוקה ומתבלים את השוקיים במעט שמן זית מלח ופלפל.
2 צורבים את השוקיים על המחבת עד לקבלת צבע חום בהיר ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.
3 קוצצים בצל אחד ושליש מכמות השזיפים (100 גרם).
4 מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
5 מחממים סיר עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל עד לריכוך מלא ומוסיפים את השזיפים. מטגנים קלות, מוסיפים את השקדים והאורז ומטגנים גם כן קלות. מתבלים בקינמון, מוסקט, מלח ופלפל ומוסיפים את המים החמים.
6 טועמים את המים לראות אם חסר תיבול. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 18 דקות.
7 מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
8 קוצצים את הבצל השני מכניסים למחבת ומטגנים עד להזהבה.
9 קוצצים את השזיפים שנשארו, מוסיפים למחבת ומטגנים קלות. מוסיפים את הסוכר ונותנים לו להתקרמל מעט. מוסיפים מים חמים לכיסוי, מנמיכים את האש ונותנים להצטמצם לקבלת רוטב.
10 מניחים את האורז במרכז הצלחת מניחים את השוקיים מעל והרוטב מסביב.