1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מעבירים את האנשובי או הסרדינים לקערה אחת ואת גבינת העיזים והזיתים לקערה נוספת.
3 מכינים את מטבל היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים למעט הזעתר בקערה, ואת הזעתר מפזרים מלמעלה.
4 מכינים את הברוסקטות: מערבבים את השמן והשום ומברישים את פרוסות הלחם. פורסים את גבינת העיזים לעיגולים, מניחים על הפרוסות, בוזקים זעתר ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה. אופים כ-20 דקות.
מגש ארוחת בוקר - ברוסקטות | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
מגש ארוחת בוקר - סלט סלנובה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
מגש ארוחת בוקר ישראלית | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
5 מכינים את הסלט: מסדרים את מרכיבי הסלט בקערה (החסה והבצל למטה, והביצים, העגבניות והגבינה למעלה). בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט.
6 מגישים את כל המנות לשולחן.
המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום.