1 מכינים את הלביבות: מגררים דק את תפוחי האדמה במעבד מזון (פומפייה עם חורים גדולים). מוציאים לקערה.
2 מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים. יוצרים לביבות דקות במשקל 40 גרם תוך כדי סחיטה טובה של כל לביבה.
3 מחממים מחבת על חום בינוני, יוצקים שכבה דקה של שמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומניחים להתקרר כ-15 דקות.
4 מכינים את הירקות המוקפצים: מקפיצים את כל הירקות יחד במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 3 דקות. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד להרכבת המנה.
5 מכינים מקושקשת טופו: מטגנים את ירקות השורש עד שהם זהובים ורכים. מוסיפים את הטופו והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד לבישול הטופו. מסירים מהאש.
6 מרכיבים את המנה: מסדרים בצד אחד של הצלחת את המקושקשת ולצידה 3 לביבות. בצד השני מסדרים את תערובת הירקות המוקפצים.
*ניתן להוסיף על הלביבות מעט צ'יפס בטטה בטעם ברביקיו ללא גלוטן (ניתן לקנות ברשתות השיווק).
* לפני ההגשה מומלץ לחתוך רבע עגבנייה אדומה לקוביות קטנות ולפזר על הטופו.
רשת קפה לנדוור תקיים מיום ראשון הקרוב (12/11) את פסטיבל ארוחות הבוקר בוקרפסט. במסגרת הפסטיבל, שיימשך עד דצמבר, תציע הרשת תפריט ארוחות בוקר חדש בהשראת מטבחים שונים מהעולם בכל סניפיה. הפסטיבל נחגג לאורך כל היום, ואורחי הרשת יוכלו להזמין את המנות בכל שעה ובכל יום.
זאת לדוגמה ארוחת הבוקר הסקנדינבית | צילום:
בועז לביא, יח"צ