להכנת הסמיפרדו:
1 מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף עדין ומוסיפים את הקפה. ממשיכים לערבב עד שהקפה נמס.
2 מקציפים בקערה נוספת את השמנת המתוקה עם כף סוכר ועוטפים את תערובת החלמונים לתוך הקצפת בעדינות עד שהתערובת הופכת להיות אחידה. מניחים בקירור למשך לחצי שעה.
להרכבת המנה:
1מרפדים תבנית עוגה מלבנית בנייר אפייה ומפזרים שכבה שטוחה של עוגיות מעל (1/2 מכמות העוגיות).
2 יוצקים שכבה של המוס מעל העוגיות (1/3 מכמות המוס) ומפזרים שכבה של אגוזי לוז מעליה ושוב מהמוס (עוד 1/3 מהמוס). יוצקים שכבה אחרונה של עוגיות (החצי השני של העוגיות) ושוב עוד שכבה אחרונה של מוס (ה- 1/3 הנותר של המוס). עוטפים עם נייר ניילון ניצמד. מקררים למשך 4 שעות במקפיא
אופן ההגשה:
1 מסירים את הנייר הנצמד והופכים את תבנית ה-סמיפרדו מעל צלחת הגשה מלבנית.
2 מסירים את התבנית ונייר האפייה. מגישים פרוסה לכל מנה.