הפאייה
1 בסיר שטוח ובעל שטח פנים רחב מחממים 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הפלפל החריף, וממשיכים לטגן.
2 חותכים את הבשרים לקוביות וצורבים מעט.
3 שוטפים את האורז היטב ומסננים. מוסיפים את האורז, השום והתבלינים וממשיכים לטגן כדי שהאורז יהפוך את צבעו ללבן אטום ולא שקוף.
4 מוסיפים את המים.
5 מעל האורז מניחים את הכוסברה, הפטרוזיליה ועגבניות השרי בכדי שיגירו את מיציהם על האורז.
6 מורידים את הסיר מהאש ואוטמים עם מגבת מטבח גדולה למספר דקות בכדי שהתבשיל יתאדה.
7 מחזירים את הפאייה לכיריים (ללא המגבת כמובן) ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה.
8 שמים בקערת חרס את התבשיל, פורסים את הלימון לפלחים, מניחים מעל ומגישים.
הסלט הברזילאי
1 שוטפים טוב את החסה וחותכים לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ.
2 חוצים את עגבניות השרי וחותכים את האבוקדו והאננס לקוביות של 1 ס"מ.
3 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט.
4מערבבים היטב, מעבירים לקערת הגשה ומעל מפזרים את הקוקוס.
שוט הקפירנייה
1 מועכים את הסוכר עם הנענע בכוס גבוהה.
2 מכניסים את כל המרכיבים לשייקר משקשקים ומוזגים לכוס.
3 מקשטים בפרוסת לימון ועלה של נענע.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) - פאייה
אנרגיה | 543 קלוריות |
חלבונים | 49 גרם |
פחמימות | 12 גרם |
שומנים | 32 גרם |
לטבלה המלאה
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – סלט ברזילאי
אנרגיה | 110 קלוריות |
חלבונים | 1 גרם |
פחמימות | 11 גרם |
שומנים | 7 גרם |
לטבלה המלאה
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – רוטב לסלט הברזילאי
אנרגיה | 81 קלוריות |
חלבונים | 0 גרם |
פחמימות | 3 גרם |
שומנים | 7 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה