עוגת קפה עם פירורי שוקולדאם יש משהו שאנחנו אוהבים במיוחד זה עוגות שמכילות בתוכן את כל מה שמתוק וטעים בעולם, ככה שאנחנו לא נצטרך לבחור. העוגה הבאה מצליחה בגדול עם שילוב מושלם של קפה, שוקולד, קינמון וחלבה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ):
למילוי ולציפוי:
אופן ההכנה:1 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. 3 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב. 4 מוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ונס קפה ומערבבים היטב. 5 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד. 6 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ובעזרת סכין או ספטולה מיישרים את פני העוגה. 7 מפזרים מעל התערובת שבתבנית באופן אחיד חצי כפית קינמון, 2 כפות סוכר חום בהיר, מחצית מכמות החלבה ומחצית מכמות השוקולד המריר. 8 מעבירים מעל את תערובת העוגה שנותרה בקערה ומיישרים שוב. 9 חוזרים על הפעולה מסעיף 7 ומפזרים את כל חומרי הציפוי שנותרו מעל העוגה. 10 אופים כ-40 דקות שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |