1 מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הביצים כ-10 דקות אחרי תחילת הרתיחה. מעבירים את הביצים למי קרח, לצינון.
2 קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. לקראת הסוף מוסיפים את השום. מצננים.
3 מקלפים את הביצים, חוצים אותן ומרוקנים את החלמונים לקערה בינונית. את חצאי החלבון מסדרים על צלחת.
4 מועכים היטב את החלמונים, מוסיפים מיונז ומערבבים לקבלת משחה חלקה (ייתכן שיהיה צורך בעוד קצת מיונז). מוסיפים את החרדל ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.
>> כל המתכונים לפסח
_OBJ
5 מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
6 מנגבים היטב את המלפפונים החמוצים והקורנישונים וקוצצים דק. מוסיפים לתערובת יחד עם העירית, השמיר והפטרוזיליה. מערבבים.
7 ממלאים את החללים של חצאי הביצים במלית.
8 פורסים את הצנונית לפרוסות דקיקות ונועצים בכל חצי ביצה פרוסת צנונית. מקשטים בפס אנשובי ובעוד מעט עירית, בוזקים מעט פפריקה אדומה ומגישים.