המצרכים (25 מנות):לקארד לימון:
לבצק העוגיות:
אופן ההכנה:1 להכנת הקארד לימון: טורפים קלות בקערה ביצה וחלמון. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד להכנת העוגיות. 2 להכנת בצק העוגיות: לקערה מנפים את הקמח. מוסיפים את השקדים הטחונים והמלח ומערבבים היטב. 3 בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ותמצית השקדים, ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד. 4 יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-2.5 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כף פריזיאן קטנה (או בעזרת כפית מדידה), יוצרים שקעים בכדורי הבצק. נזהרים שלא ללחוץ עמוק מידי. אם נוצרו סדקים בבצק מחליקים אותם בעזרת האצבעות. מעבירים את התבנית למקפיא, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. 5 מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-8-10 דקות. בינתיים מעבירים את קארד הלימון לשק זילוף קטן. 6 מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. במידה והשקעים השתטחו מעט מסדרים אותם שוב בעזרת הכף/כפית. ממלאים את השקעים בנדיבות בקארד הלימון ומחזירים לתנור לעוד כ-8 דקות אפייה או עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים לחלוטין. 7 העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה (הן מעט מתרככות כעבור יום). * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |