1 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים במחבת על להבה נמוכה את פרוסות השום, הצ'ילי, האנשובי, הפלפל שחור והצלפים כ-3 דקות, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהאנשובי נמסים לחלוטין.
2 מועכים את העגבניות בידיים ומוסיפים למחבת. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה חלקית כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך היטב. מוסיפים מלח לפי הצורך (שימו לב שהאנשובי והצלפים מלוחים מאוד).
3 בינתיים מכינים את הרוטלו: מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומצננים במקרר כחצי שעה.
4 מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. מוסיפים 2-3 דפי פסטה ומבשלים כדקה, עד לריכוך (זהירות, אם לא תוציאו אותם בזמן הם יתפרקו). שולים אותם בעדינות רבה בעזרת מרית מחוררת ומניחים לצינון על נייר אפייה משומן מעט. ממשיכים כך עם כל שאר הדפים.
5 לאחר הצינון מורחים כל דף לכל אורכו ורוחבו בשכבה עבה של מלית. נעזרים בנייר האפייה (קצת כמו מחצלת סושי) ומגלגלים את דפי הפסטה לרולדות יפות. חותכים את הרולדות לגדלים שונים (סתם כי זה כיף וקצת שונה, לא חובה), ומעבירים למקרר להתייצבות.
6 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה במחבת עמוקה וכבדה, טורפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב למשך כחצי דקה. טורפים פנימה את הנוזלים בהדרגה, עד לקבלת רוטב אחיד. מבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד להסמכת הרוטב.
7 טורפים פנימה את הפרמזן ומבשלים דקה נוספת. ממליחים לפי הצורך.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 יוצקים את רוטב העגבניות לתבנית אפייה, מסדרים את רולדות הפסטה ומפזרים מסביב ומעל כפות גדושות של בשמל. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מגרדים עוד פרמזן ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה יפה.
תודו שזה נראה מהמם | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
* מעדיפים להשתמש בפסטה טרייה? אין בעיה. במקרה כזה חולטים את דפי הפסטה במים רותחים, ומעבירים מיד למי קרח, לעצירת הבישול.