1 מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם כף כמון, מלח ופלפל כ-5 דקות.
2 מוציאים את הבצל המטוגן מהסיר ומוסיפים את קוביות הבשר. ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד להשחמה.
3 מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך. אם משתמשים בעוף לא מוסיפים מים אלא רק את הבצל, מערבבים, ומוסיפים את כל שאר הדברים כמתואר.
4 מוסיפים לסיר את רצועות הגזר, הצימוקים, המשמשים היבשים ועוד קצת גרגירי כמון. לבסוף מפזרים מעל את האורז בשכבה אחידה. ממליחים ומפלפלים.
5 מוסיפים לסיר מים עד גובה 2 ס"מ מעל פני האורז. מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים ויורדים בכ-3-4 ס"מ מתחת לפני האורז (מהשלב הזה האורז מתבשל על אדים בעיקר).
6 מחדירים ידית עץ עד תחתית הסיר בכמה מקומות, כך שייווצרו באורז שקעים עמוקים. השקעים ישמשו כמעין "ארובות" שדרכן יעלו אדים מהתבשיל. מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה שעה.
7 מוציאים את תכולת הסיר ומסדרים על צלחת הגשה בשכבות לפי סדר ההוצאה: אורז, ועליו גזר, צימוקים ומשמשים ולבסוף הבשר. זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.