מתכונים לשבועות
מתכונים לעוגות גבינה
1 מכינים את תערובת כדורי השוקולד לתחתית: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד מריר ושמנת. מוסיפים פנימה מייפל, קקאו, שברי עוגיות ואגוזי לוז. מערבבים ומעבירים לצינון במקרר לשעה-שעתיים.
2 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בשקף (או משמנים מעט) ומעבירים את תערובת כדורי השוקולד פנימה.
3 משמנים את הידיים ומרפדים את התחתית והדפנות בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.
עוגת כדורי שוקולד וגבינה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מכינים את מלית הגבינה: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מוסיפים פודינג וניל וממשיכים להקציף.
5 מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים עוד מעט, לקבלת תערובת חלקה.
6 מעבירים את תערובת הגבינה לתוך התבנית, עוטפים שוב ומכניסים להקפאה לשעה. מעבירים למקרר ומצננים למשך שעה-שעתיים נוספות.
7 לפני ההגשה מקשטים באבקת קקאו בעזרת מסננת. שומרים במקרר.
עוגת כדורי שוקולד וגבינה - פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** אפשר להמיר את עוגיות הלוטוס בפתי בר ולהפך.
** אפשר להמיר את אגוזי הלוז בכל אגוז אחר, או לוותר ולהוסיף עוד 50 גרם שברי עוגיות במקום.