1 מבשלים את הסלקים במים עם הקליפה במשך כ-20 דקות.
2 קולפים את הסלקים ופורסים אותם דק.
3 מסדרים את הפרוסות על צלחת שטוחה וזולפים עליהן שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, מלח ופלפל.
4 מפוררים מלמעלה גבינה, גרעינים ועשבי תיבול, ומגישים.
קרפצ'יו סלק ובולגרית עם פיצוחים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום.