מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים ומכינים את וו הלישה.
2 טורפים את הביצים בקערה קטנה ושמים בצד.
3 ממיסים בזהירות את החמאה במיקרו, בסבבים של 20 שניות, כדי לא לשרוף אותה בטעות.
4 מוסיפים לקערה שבה החמאה המומסת (והחמה) את החלב והמים, תוך כדי עירבוב מתמיד. אם לא נערבב, החלב והמים הקרים יגרמו לחמאה להפוך לגושים. בשום אופן לא מוסיפים את החמאה לקמח בלי לקרר אותה בעזרת הנוזלים! החום שלה יהרוג את השמרים.
5 מוספים לקערת המיקסר את תערובת החמאה, החלב והמים הפושרת ואת הוניל, ומערבלים על מהירות נמוכה.
6 כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים הטרופות ואת המלח וממשיכים ללוש את הבצק.
7 לשים במשך כ-5 דקות. אמור להתקבל בצק די דביק, שנפרד מהדפנות של המיקסר בקלות, אבל נדבק לקרקעית. אם צריך, מוסיפים עוד קצת קמח, או קצת חלב כדי להגיע למרקם הנכון.
8 מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותו היטב ונותנים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים, תלוי בחום ובלחות).
9 בזמן שהבצק תופח, מכינים את החמאה החומה: ממיסים חמאה על מחבת קטנה בחום נמוך. אחרי שהחמאה נמסה, ממשיכים לחמם אותה על אש נמוכה ולא מסירים ממנה את המבט לרגע. אחרי כמה דקות, צבע החמאה יתחיל להתכהות. מערבבים, ונותנים לה להמשיך להתחמם, עד לצבע חום בהיר, דומה לקרמל. מכבים את האש.
10 מערבבים בקערה קטנה את שאר רכיבי המילוי: הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט.
11 לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח מקומח היטב (אני אוהב לפרוס נייר אפייה, כדי למנוע הידבקויות למשטח) ומוציאים ממנו את האויר על ידי מעיכות קלות. מרדדים אותו לריבוע בעובי של כחצי סנטימטר.
12 בעזרת מברשת מורחים על הבצק את כל החמאה בצורה אחידה.
13 מפזרים מעל הבצק המרוח בחמאה את תערובת המילוי.
14 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-3×3 ס"מ (לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות), או 5×5 ס"מ (לתבנית אינגליש קייק גדולה).
15עורמים כל שורה של ריבועים למגדלים קטנים, שלא חייבים להיות יפים או מדויקים.
מניחים את המגדלים על הצד בתוך התבנית
16 משמנים היטב את התבניות ומניחים בתוכן את המגדלים על הצד, בלי לצופף יותר מדי.
17 מכסים את התבניות ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא כמעט ממלא את התבנית לגובה.
18 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגות כ-25 עד 30 דקות, עד שהחלק העליון שחום היטב.
19 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.