1 מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. חותכים את החלה/הבריוש לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ. שומרים מספר פרוסות דקות שישמשו לתחתית הפודינג. קולים את הקוביות ופרוסות הלחם בתנור למשך מספר דקות עד שהן שחומות. מצננים.
2 בסיר עמוק מחממים שמנת וחלב עם סוכר ומקל וניל עד לסף רתיחה. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 שופכים מחצית מכמות הנוזלים לחלמונים, מערבבים מייד ושופכים תערובת החלמונים שהתקבלה חזרה לסיר ומערבבים עם שאר הנוזלים. מוצאים את מקל הוניל ומרוקנים את תוכנו לתערובת.
4 מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים.
5 מערבבים את קוביות הלחם עם כמחצית מהקרם. שומרים את ייתרת הקרם להמשך.
6 משמנים תבנית אפייה עגולה/מרובעת עם מעט חמאה. מניחים בתחתית התבנית את פרוסות הלחם ששמרנו ומהדקים היטב כך שהן יכסו את כל התבנית. שופכים מספר כפות מהקרם על גבי פרוסות הלחם עד שהן ספוגות בו כמעט לחלוטין.
7 על גבי פרוסות הלחם שמים שכבה של קוביות הלחם עם הקרם, משטחים ומהדקים מעט. מסדרים שכבה של פירות יער או כל פרי אחר לבחירכם ועליהם שכבה נוספת של קוביות לחם עם קרם. מסיימים את הרכבת המנה עם ייתרת הקרם כך שהוא יכסה את קוביות הלחם כמעט לחלוטין.
8 אופים בתנור שחומם לטמפרטורה של 110-120 מעלות למשך 50-60 דקות.
9 להכנת הרוטב בסיר קטן מבשלים יחד על אש בינונית את הפטל עם הסוכר עד שהפטל מתרכך ונמעך, כ-15 דקות. מעבדים את הרוטב במעבד מזון ומסננים את המחית לקבלת רוטב חלק וקטיפתי.
10 מצננים את הפודינג האפוי למשך שעה לפחות לפני ההגשה. חותכים לקוביות ומגישים עם רוטב הפטל.