המצרכים :
למילוי:
אופן ההכנה:1 מסירים את הקצוות של החציל, ופורסים אותו לאורכו בעזרת מנדולינה (מחציל אחד אמורות לצאת כ-12 פרוסות). העובי צריך להיות קצת יותר מחצי ס"מ. 2 ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים במסננת, להגרת נוזלים. 3 ממלאים מחבת גדולה בשכבת שמן זית של 2.5 ס"מ (אפשר גם רגיל) ומחממים. מייבשים את החצילים היטב במגבות נייר ומטגנים 3-4 דקות, עד שפרוסות החציל משחימות קלות (זה לוקח כמה סיבובים, אל תתעצלו). מעבירים לנייר סופג. 4 בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי. 5 מחממים תנור ל-220 מעלות. מכסים תבנית אפייה בשכבה דקה של רוטב עגבניות. 6 ממלאים את החצילים: מניחים בקצה כל רצועה כף יפה מהמילוי, ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית על הצד של התפר. מזלפים על כל גלילה ככפית שמנת לבישול, ואופים 20-25 דקות, עד ששולי החצילים משחימים יפה. 7 מגררים פרמזן ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |