1 קולפים את הסלקים, חותכים מהם את הרבע העליון ומרוקנים את פנים הסלק בעזרת כפית פריזאית. עד שמתקבלות "קעריות" סלק.
מתכונים לראש השנה
2 הכנת המילוי: מערבבים בקערה את הבשר, בצל, שום, בורגול מושרה, מלח, פלפל, גרגרי הכמון והכוסברה הקצוצה. מערבבים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.
3 צרים מהתערובת קציצות עגולות וממלאים כל סלק בקציצת בשר כך שחלקה העליון יבלוט מעט מעל פני הסלק
4 שמים את הסלקים הממולאים בסיר רחב בשכבה אחת.
5 מוסיפים את הרוטב: מרק עוף צח, מיץ רימונים מרוכז, מיץ לימון, סוכר, ג'ינג'ר קצוץ מלח פלפל והמים.
6 מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומזגג יפה את הסלקים.