עוגת פירות בחושהרוצים להשתמש בתפוחים? בכיף. רוצים אגסים במקום? גם טוב. העיקר שתאפו את העוגה הקלילה הזאת
צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח, וממשיכים להקציף. 2 תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים בהדרגה. ממשיכים ומוסיפים את גרדת ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת. 3 מקלפים את התפוחים או האגסים, חוצים לשתיים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות של 2 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על הבלילה בצורה חופפת (כמו רעפים). >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 4 מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים והבלילה. 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, בחלק התחתון של התנור ל-50 דקות. 6 מצננים, ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל. * רצוי לשמור במקרר. |