1 מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את שדרת הצלעות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים את הטלה לתבנית שיכולה להיכנס לתנור.
2 מורחים על הצד העליון של הצלעות את החרדל. מפזרים את הג'ינג'ר, הקארי והשום ואז את הפטרוזיליה והתימין הקצוצים, ומעליהם מפזרים את הצנוברים.
3 מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
4 הפירה: מבשלים ארבעה תפוחי אדמה במים מומלחים קלות - עדיף לחתוך כל תפוח אדמה לשמיניות, כדי שיתבשלו מהר יותר. את שני תפוחי האדמה הנותרים חותכים לקוביות באורך של חצי ס"מ ומבשלים גם אותם במים שהומלחו קלות.
5 לאחר שתפוחי האדמה רכים (כ-30-40 דקות) מסננים את ארבעת תפוחי האדמה, מועכים לפירה חלק עם כ-40 גר' חמאה וכל החלב וממליחים קלות.
6 את קוביות תפוחי האדמה מטגנים בנפרד, ב-20 גר' החמאה הנותרים. מוסיפים את פירורי הלחם ואת גרד הג'ינג'ר והקארי ומערבבים בעדינות. מכבים את האש.
7 קרם הכרובית: מבשלים את פרחי הכרובית במים שהומלחו קלות. כשהכרובית רכה (לאחר כ-20 דקות בישול) מסננים ומכניסים אותה למעבד מזון עם כפית ווסאבי. טוחנים לקרם חלק.
8 הרכבת המנה: מומלץ להשתמש ברינג ולסדר את הפירה בשכבות: פירה חלק ותפוחי אדמה עם פירורים לסירוגין. מניחים את עיגול הפירה בצד אחד של הצלחת. משטחים ליד הפירה כף מקרם הכרובית ויוצרים מעין מניפה. מניחים בחלק שנותר ריק בצלחת 2-4 צלעות טלה (לכל סועד). מומלץ, למען היופי, "להעמיד" את הצלעות כשהן נוטות האחת מול השנייה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות)
אנרגיה |
1059 קלוריות |
חלבונים |
50 גרם |
פחמימות |
44 גרם |
שומנים |
75 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה