1 קוצצים דק את הבצלים ומגררים את הגזר בפומפייה.
2 מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ. מוסיפים אליו את הגזר וממשיכים לטגן כ-3-5 דקות.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את הסוכר.
4 מוסיפים לסיר את המים החמים ואת העדשים הכתומות, ומביאים לרתיחה. לאחר שהרוטב רותח מוסיפים את התבלינים.
5 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומוסיפים חופן של מים ביד. מערבבים שוב ומעצבים לקציצות. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב המבעבע. מבשלים כ-35 דקות.
6 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן (או איך שאתם אוהבים), ומגישים עם הקציצות.