1 מחממים את התנור ואת תבנית הצלייה לחום גבוה מאוד (225 מעלות).
2 שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ ומנגבים במגבת נייר.
3 משפשפים את חלל הבטן של העוף במלח, ובזהירות תופסים את העור בקצה החזה ומושכים בעדינות. ביד השנייה מפרידים בעדינות את העור מהחזה. מפזרים מלח בתוך החללים בין העוף לעור ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים וטיפה שמן זית. בשלב הזה אפשר לשים בחלל הבטן את הרוזמרין, עלי הדפנה והלימון. מותחים בחזרה את העור על העוף, וקושרים אותו כך שהכנפיים צמודות לגוף והרגליים סגורות ולא נותנות למילוי לברוח.
4 חותכים בכל כרע שלושה-ארבעה חתכים לעומק, ומשפשפים לתוכם את שאריות עשבי התיבול.
5 משפשפים את העור בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל (אפשר גם מלח גס).
6 מוציאים את התבנית החמה מהתנור ושופכים לתוכה מעט שמן. מניחים בתוכה את העוף כך שהחזה כלפי מטה ומחזירים לתנור.
7 צולים 5 דקות, מטים את העוף לצדו השני, כשהחזה עדיין למטה, וצולים 5 דקות נוספות.
8 הופכים את העוף עם החזה כלפי מעלה וצולים כשעה בחום גבוה של 225 מעלות. בנוזלים שיצאו מהעוף בזמן הצלייה אפשר להשתמש כרוטב.