לקבב: מערבבים את כל החומרים. מחממים משטח צלייה ללא שמן, יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות, משמנים את הקציצות וצולים שתי דקות מכל צד, עד שהן עשויות. לפירה ארטישוק ירושלמי: מניחים בסיר ארטישוקים, שום ותימין, מוסיפים כוס מציר הבישול ששמרנו, מוסיפים מעט מים כמעט עד כדי כיסוי ומבשלים כשעה עד שהארטישוקים רכים. מסננים ומחזירים לאש. מועכים לפירה גס, תוך כדי בחישה על אש קטנה על מנת לייבש את הנוזלים. מסירים את הפירה מהאש ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. לסלט לוביא: חולטים את הלוביא במים רותחים ¼ שעה ומצננים במי קרח. מערבבים יחד את כל חומרי הסלט ומשהים לפחות ¼ שעה. להגשה: מסדרים בצלחת פירה, מניחים מעל קבבים ומסביב יוצקים מהרוטב.