להכנת הסרדינים: מורידים את הראש מכל סרדין, מריצים סכין מהבטן לאורך האדרה בלי לפגוע בעור הגב, שולפים את האדרה והאיברים הפנימיים ופותחים לצורת פרפר. להכנת הפלפלים: קולים את הפלפלים על אש נמוכה כ - 10 דקות, עד שישחירו וקליפתם תיעשה פריכה. סוגרים בשקית ניילון כ 10 דקות כדי להקל על הקילוף. להכנת המנה: קוצצים את הזיתים והאנשובי יחד לממרח אחיד. מניחים על בטנו של כל סרדין כמה עלי ארוגולה וחצי כפית של ממרח הזיתים. מגלגלים ומשפדים יחד שלוש יחידות עם רצועות הפלפל. מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ- 7 דקות. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד, עם רוטב איולי. רוטב איולי מהיר:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים כ2- דקות. מומלץ להכין יום קודם ולשמור במקרר