הפחזניות והאקלרים:
1 בסיר בינוני עד גדול מחממים את החלב עם המלח, הסוכר והחמאה עד לחום של קצת לפני רתיחה (יש לערבב תוך כדי). מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה, בעזרת מטרפה מערבלים בזריזות את הקמח אל הנוזלים עד קבלת תערובת אחידה.
2 מחזירים את הסיר ללהבה ובעזרת כף עץ מערבבים את הרביכה היטב עד שהיא הופכת ליבשה ואינה נדבקת לסיר (כ-2-3 דקות על להבה בינונית). מסירים מהלהבה ומניחים בצד לצינון של כ-10 דקות.
3 אל הרביכה הצוננת מטמיעים את הביצים (ביצה אחת בכל פעם).
4 מעבירים את הבצק המוכן אל שקית זילוף עם צנתר בעל ראש משונן.
5 הפחזניות: על מגש מרופד בנייר אפיה או על משטח אפיה מסיליקון מזלפים את הבצק לפחזניות בקוטר 3-4 ס"מ.
6 האקלרים: מזליפים על אותו המגש בצורת הספרה "8" במרווח של 6 ס"מ לפחות אחת מהשניה.
7 אופים (ללא טורבו) בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות מנמיכים את חום התנור ל180 ואופים עוד כ-5 דקות. מכבים את התנור ומניחים לפחזניות להתייבש כ- 7 דקות.
8 מוצאים מהתנור ומניחים את האקלרים והפחזניות האפויות על רשת צינון עד לקירור מלא.
קרם השוקולד והגבינה (המילוי):
1 יוצקים אל קערת המיקסר שמנת מתוקה, משחת וניל ואינסטנט פודינג ומערבלים על מהירות בינונית עד להתמזגות האבקה בשמנת. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
2 מפסיקים את פעולת הערבול, מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה ואת ממרח השוקולד ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד ויציב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כ- 20 דקות.
3 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר בינוני.
אופן המילוי:
בעזרת סכין קטנה חורצים את הפחזניות והאקלרים בתחתיתם, ממלאים מהקרם בכמות נדיבה, זורים מעל אבקת סוכר עם מסננת, מגישים קר מהמקרר.
רוטב האנגלז:
1 בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עם וניל ושוט של וודקה.
2 בקערה מערבבים את החלמונים עם הסוכר בעזרת מטרפה עד להטמעה מלאה.
3 מוסיפים בהדרגה את השמנת החמה אל תערובת הביצים תוך כדי ערבוב.
4 מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב תמידי עד הסמכה. מקררים היטב.
הגשה:
בצלחת מסדרים ערימה של פחזניות ואקלרים ממולאים, זורים אבקת סוכר, מגישים בסוסייר בצד את רוטב האנגלז וודקה.