1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה שמרים, סוכר ומים. מניחים בצד ל-10 דקות.
2 מוסיפים את הקמח, היוגורט, שמן הזית והמלח ומערבבים בעזרת כף. כשהבצק מתגבש מוציאים אותו למשטח מקומח קלות ולשים עד לקבלת מרקם חלק (אפשר במיקסר). יוצרים כדור ומכסים לרבע שעה (הבצק אמור להיות רך ומעט דביק. אם הוא יותר מדי דביק מוסיפים בכל פעם עוד כף אחת של קמח).
3 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מכסים ומניחים ל-10 דקות.
4 מרדדים כל כדור לפיתה בעובי סנטימטר.
. מניחים במרכז כל פיתה מתערובת הגבינות ומפזרים מעט בצל ירוק קצוץ. מקפלים את השוליים למרכז, הופכים את הכדור ומרדדים בעזרת מערוך בחזרה לפיתה.
6 משמנים קלות מחבת ומחממים היטב.
7 מניחים פיתה במחבת ומברישים את חלקה העליון בשמן זית עם פטרוזיליה. כשמזהיב הופכים ומטגנים עד הזהבה קלה מהצד השני. מעבירים לצלחת הגשה ומברישים בשמן זית ופטרוזיליה את הצד שלא נמרח. חוזרים על הפעולות עם כל הפיתות. מגישים מיד.
פיתות מחבת שיא השיאים עם גבינה | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
פיתות מחבת | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
לבלוג של ענת אלישע
ולאינסטגרם שלה
בתיאבון!