1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית מאורכת (אינגליש קייק) באורך 35 ס"מ (אם משתמשים בתבנית קרטון חד פעמית, אין צורך בנייר אפייה).
2 בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר ואבקת אפייה. בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, שמן, יוגורט ווניל. בקערית נפרדת מערבבים את חומרי המילוי/ציפוי.
3 שופכים את תוכן קערת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים כמה שפחות, רק עד שלא רואים יותר קמח. אם הבלילה קצת גבשושית, זה בסדר.
4 יוצקים חצי מהבלילה לתבנית ומפזרים עליה 4 כפות מתערובת המילוי/ציפוי. יוצקים את שאר הבלילה ומיישרים מעט.
5 בעזרת צידו האחורי של סכין או בעזרת צ'ופסטיק, עוברים בתנועות 8 בתוך הבלילה וגם מעט למעלה ולמטה, כדי שהמילוי יזוז קצת במרכז העוגה ויתערבב בה מעט.
6 מפזרים את שאר הציפוי מעל העוגה.
7 טיפ לעוגה מקצועית: רוצים שקרום העוגה שלכם יתבקע בדיוק באמצע ולא באופן חופשי שיגרום לעוגה להיראות כמו אחרי רעידת אדמה? בעזרת צידו הקהה של סכין מריחה, ציירו קו במרכז העוגה לכל אורכה (הסכין צריך להגיע עד לעומק התבנית, רק היזהרו לא לקרוע את נייר האפייה). העוגה תתבקע לאורך הקו.
8 אופים 35 דקות. דוקרים את העוגה במרכזה בקיסם. אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם לא, אופים חמש דקות נוספות ובודקים שוב. אם מצליחים להתאפק, נותנים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.
הצעות לגיוונים
עוגת תבלינים חורפית: במקום הקינמון מוסיפים ליבשים כף קינמון, כף ג'ינג'ר ומעט אגוז מוסקט מגורר.
עוגת תפוחים רטובה: מוסיפים תפוח מגורר לתערובת הרטובים, עם או בלי הקינמון.
עוגה בניחוח תפוז: משמיטים את תערובת הקינמון מהמתכון. מחליפים חצי מהיוגורט (או את כולו) במיץ תפוזים, ומוסיפים כף גרידת תפוז לתערובת היבשים.
פצפוצי שוקולד: במקום הקינמון, לפזר פצפוצי שוקולד מלמעלה ומנערים מעט את התבנית (עד סוף האפייה רובם יגיעו לתחתית העוגה).
* אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים מקומחים מעט לכל אחת מהאפשרויות (בסוף הערבוב).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!