1 חוצים את החצילים לאורכם.
2 מרוקנים את תוכנם של החצילים עד ל-1 ס"מ מהקליפה.
3 מטגנים את החצילים בשני הצדדים לקבלת צבע זהבהב.
4 מטגנים במחבת נפרדת את הבצל הקצוץ עם שמן הקנולה עד לקבלת שקיפות. מוספים את הבשר הטחון והשומן ומערבבים.
5 מכבים את הגז ומוסיפים את פירורי הלחם, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, המלח, חצי כפית רסק עגבניות והביצה. מערבבים היטב וממלאים את חצאי החצילים.
6 במגש אלומיניום עמוק מניחים את חצאי החצילים הממולאים במלית ושמים על כל חצי חציל פרוסת עגבנייה עבה במעט.
7 בקערה עמוקה מערבבים שתי כוסות מים רותחים עם שאר רסק העגבניות, מעט פלפל שחור פלפל אנגלי ומלח. מערבבים היטב ויוצקים על החצילים מלמעלה.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות את המגש כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום (מניחים את המגש בחלקו התחתון של התנור על הרשת למשך 60 דקות).
9 בתום 60 הדקות מוציאים את נייר האלומיניום מלמעלה ומשאירים את המגש לחצי שעה נוספת ללא מכסה.
טיפ: אפשר להשאיר את החצילים למשך 3 שעות על חום של 130 מעלות בתוך התנור לקבלת מירקם ריבתי.
חשוב מאוד ליצוק מדיי פעם מהרוטב על חצאי החצילים.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה | 1431 קלוריות |
חלבונים | 50 גרם |
פחמימות | 107 גרם |
שומנים | 91 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה