המצרכים :לבצק (תבנית אינגליש קייק 7.5*11*30 ס”מ):
לתערובת החמאה והשום:
אופן ההכנה:1 הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח וסוכר. מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה. 2 מוסיפים את שמן הזית והשום ומוזגים פנימה את החלב בהדרגה, עד לקבלת בצק רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומסובבים אותו בפנים כך שישומן מכל הצדדים. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של שעה וחצי או עד הכפלת הנפח. 3 המילוי: ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים את השום והבזיליקום הקצוץ ומערבבים. 4 מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי חצי סנטימטר. בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם 5 מברישים את הבצק בשלושת רבעי מתערובת החמאה ומפזרים את הקשקבל המגוררת. 6 חותכים את הבצק ל-5 רצועות שוות ומסדרים אותן זו על גבי זו. חותכים שוב ל 7-8 חלקים שווים. 7 מסדרים את חתיכות הבצק בצורה אנכית בתבנית. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה. 8 מחממים תנור ל-175 מעלות ומברישים את הבצק בתערובת החמאה שנשארה (משאירים מעט לאחרי האפייה). 9 אופים את הלחם 45 דקות, עד שהוא תפוח וזהוב. מוציאים ומברישים שוב את החלק העליון בתערובת החמאה. 10 מחלצים מהתבנית ומגישים חם. ** אפשר להקפיא את הלחם אחרי האפייה, ואז להפשיר ולחמם בתנור לפני הגשה. |