לקרם החצילים:
1 צולים את החציל היטב מכל צדדיו על אש גבוהה (עד שנהיה כמעט שרוף).
2 טוחנים את פנים החציל במעבד המזון ומוסיפים מעט מהחלק השרוף עד לטעם הרצוי. במהלך הטחינה, מוסיפים מעט שמן זית.
3 כשהמרקם נהייה חלק, מוסיפים את שן השום, התימין ומעט דבש עד שהמרירות נעלמת. טוחנים עוד קצת ומניחים להצטנן.
לקרם היוגורט:
4 מערבבים את יוגורט העיזים עם הגבינה (להיווצרות חמיצות עדינה).
5 מוסיפים נענע קצוצה גס, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
6 על מחבת חמה, שמים את הצנוברים עם מעט שמן זית ומלח. לאחר מכן מוסיפים את רצועות המנגולד ומקפיצים עד לחריכה קלה.
להכנת הברבוניות:
7 שוטפים את הברבוניות, מנגבים בנייר מגבת, מקמחים, מנערים ובוזקים מעט מלח.
8 מחממים שמן קנולה במחבת. כשהשמן חם, שמים את הברבוניות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
9 את הברבוניות יש לערום - אחת על השנייה - "גבוה" ככל שאפשר.
אופן ההגשה:
10 על צלחת (עדיף גדולה), שמים את קרם החציל (מהמרכז החוצה, כמו חומוס).
11 במרכז מוסיפים את היוגורט, עליו מניחים את המנגולד והצנוברים המוקפצים.
12 את הברבוניות המוכנות עורמים לגובה במרכז הצלחת, מעל המנגולד והצנוברים.
להגיש עם לחם לבן טרי, מלח ים, לימון ושמן זית.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה | 684 קלוריות |
חלבונים | 39 גרם |
פחמימות | 39 גרם |
שומנים | 41 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה