להכנת הקובה:
1 משרים מראש את הבורגול והג'אריש כרבע שעה במים פושרים. ומסננים טוב מנוזלים.
2 מערבבים את הסולת עם הבורגול, הג'אריש,הסולת והעוף טחון, ויוצרים מעין בצק.
3 מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משחים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט. מוסיפים צימוקים, צנוברים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-10 דקות.
4 מכינים את הקובות: מרטיבים מעט את הידיים במים ויוצרים כדורים מבצק הסולת. יוצרים גומה במרכז הכדור וממלאים בתערובת הבשר. עוטפים את הבשר בבצק ומעצבים לצורת קובה, מעט שטוחה. מניחים בצלחת.
5 מכניסים את הקובות לסיר גדול עם מים חמים, ומחכים כ 5-7 דקות.
אופן הכנת הסלט:
מוסיפים לתוך קער גדולה את מרכיבי הסלט: מלפפון, עגבנייה, שומר, פטרוזיליה, נענע, בצל, שומר, תמרים ואת הטחינה. מערבבים היטב ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההגשה:
מניחים בצלחת הגשה 3-4 קובות, יחד עם סלט בצד.
לכל מתכוני השבוע של התוכנית אוכל טוב