כנאפה אסלי ללא גלוטןכנאפה ביתית, מתוקה ופשוטה להכנה |
המצרכים (6 מנות):לשכבת הקדאיף
לשכבת הגבינה
לסירופ הסוכר
להגשה
אופן ההכנה:1 לסירופ הסוכר: על להבה נמוכה מבשלים את הסוכר עם המים תוך ערבוב עד להמסה, משהים כך להמשך בישול משך 2-3 דקות מהרתיחה. מוסיפים את 2 טיפות מי הזהר ומערבבים. משהים בצד עד לשימוש. 2 טובלים את האיטריות בסיר עמוק עם מים רותחים ושולים מיד. מעבירים למסננת לניקוז מוחלט של נוזלים. 3 מחזירים לקערה, יוצקים את החמאה הרכה בפיזור שווה ו'פורעים את תלתלי' האיטריות כדי להחדיר ולפזר בצורה מיטבית את החמאה עד התמוססות מוחלטת. 4 מוסיפים את אבקת האפייה ותמצית הוניל ומבליעים גם אותם בפיזור מיטבי. משהים לצינון. 5 מפוררים את גבינת העיזים ומערבבים עם הלאבנה 6 מחממים סיר רחב שטוח (סוטאז' קוטר 32 ס"מ) או מחבת קטנה (קוטר 14 ס"מ) ליחידות אישיות, מפזרים את האיטריות ומהדקים בזהירות. מטגנים על להבה נמוכה עד שמתחילים סימני הזהבה בצדדים, בערך כ-10. 7 מפזרים את הגבינה-לאבנה על האיטריות בשכבה אחידה (אפשר להיעזר בהרטבה קלה של כפות הידיים) וממשיכים בטיגון כ-6 דקות נוספות עד להשחמה נאה של התחתית. 8 מכבים את הלהבה והופכים על מגש/צלחת ההגשה. יוצקים על הכנאפה החמה את סירופ הסוכר. מגישים חם. לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא |