ספנקוריזו - אורז עם תרדקיבלנו את המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי עם המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת
צביקי עשת
| גרקו, מטבח יווני
| פורסם 10/02/20 07:10
צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את האורז: שמים את האורז בסיר ומכסים בהרבה מים (כמו בבישול פסטה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהוא מוכן, כ-15 דקות. מסננים ומניחים בצד. 2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים לסיר את השום, התרד, השמיר והפטרוזיליה ומבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, עד שהתרד ממש מתפרק. 3 מוסיפים לסיר את האורז ועוד שלושת רבעי כוס מים, כך שיכסו את האורז והתרד. מבשלים על להבה נמוכה עוד כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים. מערבבים מדי פעם כדי שהתרד לא יידבק לתחתית הסיר. מתבלים במלח ופלפל. 4 לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים בעדינות ומגישים. * מומלץ לפורר גבינת פטה או לצקת יוגורט סמיך מעל התבשיל החם. המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני". ספנקוריזו - אורז עם תרד | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני" |