מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פוקצ'ה עם פלפלים חריפים וטונה

בטח כבר הכנתם פוקצ'ה אחת או שתיים בחייכם, אבל הנה טוויסט טעים שיקפיץ אותה לגבהים חדשים - פלפלים חריפים בשני צבעים, טונה לימונית, בצל, תימין וגבינת פרמזן. אתם חייבים לנסות את זה

|mako אוכל| פורסם09:49
פוקצ'ה עם טונה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק

  • 500 גרם קמח לפוקצ'ה (או קמח לבן)
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית מלח
  • כוס מים
  • 1/3 כוס שמן זית

לתוספות

  • בצל סגול, חתוך לעיגולים או רצועות
  • פלפל חריף ירוק ואדום, חתוך לעיגולים
  • 3-4 ענפי תימין
  • קופסת טונה לימון
  • שמן זית נוסף לזילוף
  • 100 גרם גבינת פרמזן פרוסה דק

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, סוכר ומלח.

2במהירות בינונית מוסיפים את המים ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את שמן הזית ומערבלים 10 דקות נוספות - עד שהבצק אחיד וחלק.

3מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים למשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4חוצים את הבצק ל-2 ויוצרים צורה אובלית או עיגולים. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.

5מפזרים מעל את הבצל, הפלפלים החריפים (בעדינות למי שלא אוכל חריף), התימין והטונה, ומזלפים מעל שמן זית.

6מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שמזהיב.

7מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן.

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בפעם הקודמת הכנו פסטת בריאות עם טונה וירקות
>> קפה קר ב-5 דרכים טעימות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il