1 שוטפים ומסננים את העדשים.
2 מבשלים את העדשים בהרבה מים (לפחות פעמיים וחצי מגובה העדשים בסיר), מלח ופלפל שחור עד לריכוך. לאחר הבישול מסננים את העדשים ומניחים בצד.
3 מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
4 מוסיפים את הגזר המגורר ולאחר 2 דקות את הפלפל החריף.
5 מוסיפים את קוביות הקישואים ומקפיצים במשך 2 דקות נוספות.
6 כאשר הגזר נעשה מעט שקוף (להקפיד לטגן בטמפרטורה שלא תשרוף את הבצל או הגזר), מוסיפים את העדשים המבושלות והמסוננות ומקפיצים במשך דקה שתיים.
7 מוסיפים את מיץ הלימון, הקליפה המגוררת שלו, חצי כוס שמן זית ומחממים.
8 מכסים את הסיר, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות (לכן חשוב שהבישול הראשוני של העדשים לא יביא אותן לרכות מוגזמת. חלק מהכיף של התבשיל הזה הוא נגיסות העדשים).
9 מסירים את התבשיל מהאש ומערבבים פנימה את עשבי התיבול, יחד עם מיץ מחצי תפוז.
10 טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להוסיף בשלב זה מעט לימון סחוט.
11 להכנת הדג, מחממים שמן זית בגובה 2-3 מ"מ. ממליחים את הדג והמפלפלים בהרבה פלפל שחור. מטגנים את הדג עם העור מטה, עד ששולי הדג מתחילים להשחים (לא לשרוף). לא מזיזים את הדג במהלך הטיגון אחרת העור יקרע. כדאי לכסות את המחבת כך שהאדים יבשלו את שאר הדג.
12 הופכים את הדג ומטגנים במשך חצי דקה, רק כדי להזהיב מעט את החלק החשוף של הדג ומוציאים לצלחת.
להרכבת המנה:
13 מניחים תלולית נאה של תבשיל העדשים על הצלחת.
14 על התבשיל מניחים את הדג המטוגן, עם העור כלפי מעלה.
15 מומלץ להגיש עם כף יוגורט או קרם פרש על העדשים.