צלי בקר עם בצקניותצלי הבשר הזה הוא מצוין, אנחנו לא אומרים, אבל ההתרגשות האמיתית שלנו היא בכלל מהבצקניות - תוספת קטנה ופשוטה שמקפיצה תבשילים ומרקים לרמת המיתולוגיה. ומה יש לנו שם בסך הכל? קמח, ביצים, מלח-פלפל ומים. נס![]()
צילום: אריאל עפרון, סוליקה
|
המצרכים (6 מנות):
לבצקניות:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצלים במעט שמן קנולה בסיר גדול ורחב עד להשחמה. מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 3 וחצי שעות. 2 בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את הקמח עם המים הרותחים, הביצים, המלח והפלפל השחור לבצק חלק, גמיש ונוח לעבודה (אם צריך ניתן להוסיף כף קמח). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 3 בינתיים ממלאים סיר גדול עם מים וכף גדושה של מלח. מביאים לרתיחה. 4 מוציאים את הבצק מהמקרר. צובטים מהבצק חתיכות בגודל של גולה, זורקים למים ומבשלים 6 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה משומנת מעט, כדי שלא יידבקו. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר. 5 מגישים את הבצקניות עם הבשר. בסוף השבוע הקרוב (חמישי ושישי, 28-29.1) יתקיים ספיישל אוכל אשכנזי בכל סניפי סוליקה ובאתר. סוליקה. איינשטיין 7 ואבא אחימאיר 19, תל אביב | חבצלת השרון 35, הרצליה. 03-9595525
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|