יש לא מעט עוגות ומאפים שמאחוריהם עומדות אגדות אורבניות של דמויות נשיות מעולם הזוהר והקולנוע. כך, למשל, עוגת הטארט טרופזיאן הצרפתית נקשרת בשמה של בריג'יט בארדו האגדית, ועוגיות שרה ברנאר קרויות על שמה של השחקנית הצרפתייה.
הבראוניס הבאים מיוחסים לקתרין הפבורן, והאגדה מספרת שהשחקנית נהגה להגיש אותן לאורחים בביתה. הבעיה היא, שקיימות מספר גרסאות שונות של מתכונים לבראוניז הנושאים בדיוק את אותו השם ואת אותו הסיפור - כך או כך, במקרה הזה מדובר במתכון מנצח לבראוניז נהדרים עם כמות קטנה של קמח, במתיקות מדויקת ובמרקם מושלם. המצרכים (16 מנות):לתבנית מרובעת 24X24 ס"מ (16 קוביות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. בסיר קטן ועל גבי להבה נמוכה ממסים את החמאה, וכשהיא נוזלית מוסיפים את אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס, ומערבבים היטב. מסירים מהאש. ממסים חמאה ומוסיפים קקאו ונס קפה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
2 מצננים כ-5 דקות. מוסיפים לסיר את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח והמלח וטורפים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד הקצוץ וטורפים רק עד לפיזור אחיד. מוסיפים את האגוזים והשוקולד לבלילה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
3 משמנים היטב את תבנית האפייה ומניחים בתוכה נייר אפייה כך שקצותיו יציצו החוצה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים 30 דקות ועד שבחלק העליון נוצרת מעין קליפה דקיקה. הבראוניז עצמם יישארו רכים מאוד. אופים חצי שעה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
4 מצננים מעט את הבראוניז ומוציאים אותם בזהירות מהתבנית ע"י משיכה של נייר האפייה. מצננים על רשת כשעה. פורסים ל-16 חתיכות שוות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
5 בעזרת סכין חדה פורסים ל-16 חלקים שווים ומגישים.
* הבראוניז נשמרים בכלי אטום עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. נו, קתרין הפבורן או לא קתרין הפבורן? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו מקלות לחם פריכים |