המצרכים (4 מנות):לניוקי:
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מקלפים את תפוחי האדמה החמים בעדינות ובעזרת מזלג. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה. 2 מוסיפים את הקמח ובשלב זה רק את חלמון הביצה, ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים גם את החלבון (עדיף לבצע את הפעולה הזאת בשלבים, כי אם תוסיפו את כל הביצה והבצק יהיה דביק מדי, תצטרכו להוסיף עוד ועוד קמח, והניוקי יהפוך לכבד ויאבד את האווריריות הכיפית). 3 כשמגיעים לבצק אחיד, מרדדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ וחורצים עיגולים (אני נעזרתי בחותך רביולי, כמובן שאפשר להיעזר גם בכוס קטנה). 4 במרכז כל ניוקו (היחיד של "ניוקי") שמים קובייה קטנה או כדורון של מוצרלה, ומהדקים היטב (אפשר ליצור כדורים או לקפל לחצי ולהדק). 5 מחממים במחבת מעט שמן זית עם שן שום או מעט בצל קצוץ. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במעט מלח, פלפל ובזיליקום טרי. מבשלים 4-5 דקות וטוחנים הכל במעבד מזון. 6 בישול הניוקי: מחממים סיר עם הרבה מים ומעט מלח. זורקים את הניוקי למים הרותחים, ולאחר שהם צפים ממתינים עוד דקה-שתיים ומוציאים (ככה מוודאים שגם המוצרלה קיבלה את החום שהיא צריכה). 7 מוסיפים את הרוטב (אני הוספתי גם כמה נגיעות של פסטו), ואם רוצים קצת פרמזן. * הבלוג של רומי: Romina e La Cucina הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |