1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
2 שוטפים את פיסות הדלעת ומניחים על גבי התבנית. מזלפים שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס גס ומעסים קלות את הדלעת.
3 מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בדלעת בקלות. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בדלעת, כ-10 דקות.
4 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית, בעזרת מברשת למשיחה.
5 קולפים את הדלעת בעזרת סכין חדה ומעבירים למעבד מזון.
6 מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.
7 מוסיפים גבינה בולגרית, ביצים ועירית ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
8 בקערה קטנה מערבבים קוואקר, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת ומעבדים עד להִטמעות- ולא מעבר לכך.
9 מתבלים במעט מאוד מלח (הזהרו בכמות, משום שהגבינה מאוד מלוחה) ומעט פלפל שחור גרוס גס. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול.
10 יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים, מפזרים זרעי דלעת בנדיבות ומכניסים לתנור. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהפשטידות מוזהבות היטב/מושחמות קלות וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. משמנים שוב במעט שמן זית וממשיכים כך עם יתרת העיסה. מצננים במשך 10 דקות לפחות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!