מקלות מוצרלה, זיתי קלמטה ועשבי תיבולזה מסוג המתכונים ששלוש, שתיים, אחת - וזהו. הצלחת ריקה. פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש את מקלות המוצרלה האלה, עם זיתים ועשבי תיבול. טעימים, אווריריים, ממכרים ו-הי, רגע, לא היו כאן מקלות?
תומר בלס
| כולם אופים עכשיו
| פורסם 09/05/16 13:33
![]()
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים את הקמחים עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים. 2 מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר 5-7 דקות (או ביד 10-12 דקות) עד לגמישות הבצק. הוא צריך להיות ממש גמיש. 3 לקראת סוף הלישה מוסיפים את המוצרלה, הזיתים, האורגנו והפלפל הגס. 4 מעבירים לקערה מקומחת קלות עטופה במגבת לחה לתפיחה ראשונה של 4-3 שעות (כמעט עד הכפלת הנפח). הבצק יהיה כבד בגלל התוספות. 5 מחלקים ל-10 חלקים ומניחים למנוחה של 20 דקות. 6 מעצבים למקלות דקים, מניחים לתפיחה שנייה קצרה של שעה בערך. 7 מחממים תנור עם קערת מים ל-280 מעלות, מכניסים לאפייה (אחרי חיתוך עם סכין חדה של 3 פסים) ב-250 מעלות. 8 אופים 10-12 דקות על 250 מעלות ועוד 3-5 דקות על 220 מעלות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|