1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חוצים את הדלעות לשתיים ומסירים את הזרעים (שומרים את הזרעים בצד להמשך).
3 עם סכין קטנה וחדה, חורצים לעומק 3/4 עובי הדלעות, לאורך ולרוחב, במרווחים של סנטימטר וחצי (כמו שחורצים חצי מנגו כדי ליצור ממנו קוביות נוחות לחיתוך).
4 מועכים את חופן הענבים בקערה ומעבירים דרך מסננת דקה על מנת למצות את מירב המיץ.
5 מורחים את המיץ על פני הדלעות המחורצות.
6 מחזירים חלק מהחרצנים ומטפטפים על הכל עוד ממיץ ענבים.
7 מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
8 מניחים את הדלעות על תבנית, עם הצד החתוך כלפי מעלה ומכניסים לתנור.
9 במכתש מועכים חצי מזרעי הדלעת שנשמרו בצד.
10 במחבת קטנה מערבבים את כל חומרי הזיגוג והזרעים המעוכים עד שהסוכר נמס ומבשלים במשך 2 דקות. מסירים מהאש.
11 לאחר 30 דקות צלייה, מוציאים את תבנית הדלעות, מסירים את הזרעים לגמרי ועם מברשת מזגגים את פני הדלעת בנדיבות.
12 מחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות.
להכנת הסלט:
13 קולפים את הענבים ומערבבים אותם יחד עם השמן, תרכיז הרימונים, מלח ופלפל.
14 מוסיפים את עלי הטרגון ועלי הארוגולה הקצוצים, מערבבים, מוסיפים את פרוסות השאלוט ומערבבים שוב קלות.
להרכבת המנה:
משעינים על צלחת שני חצאי דלעת. עורמים ערמה קטנה של סלט ומטפטפים בעדינות רוטב עם כפית. לא יותר מכפית למנה.