להכנת הבצק:
1 מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר, השקדים והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את המלח, החלמון, המים והחומץ ומערבבים עוד כחצי דקה עד שהתערובת מתגבשת.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה-שעה.
4 משמנים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ בחמאה מומסת.
5 מרדדים את הבצק (על גבי נייר אפיה או משטח מקומח קלות) כך שגודלו יהיה מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
6 סוגרים את חלקו העליון של הבצק על המערוך ומגלגלים בעדינות כלפינו עד לליפוף כל הבצק על המערוך. מרימים ופותחים את הבצק מעל התבנית.
7 מהדקים בעדינות את הבצק באופן שיכסה את צורתה של התבנית במלואה.
8 מחוררים את תחתית הבצק שבתבנית בעזרת מזלג. מניחים יריעת נייר אפיה מעל הבצק ומעליו מעט קטניות מכל סוג שהוא, על מנת שבמהלך האפייה הבצק לא יתרומם.
9 אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, מסירים את הקטניות ונייר האפייה מן התבנית ואופים לעוד כ-10 דקות.
להכנת הקרם:
1 טוחנים את הפירות למחית חלקה במעבד מזון.
2 מערבבים את מחית הפירות יחד עם הגבינה לתערובת אחידה ומעבירים לקירור.
3 מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לקירור.
4 מעבירים את תערובת הפירות והמסקרפונה אל הקצפת ומערבבים עד לקבלת קרם אוורירי.
להרכבת הפאי:
1 מניחים את הקרם על תחתית הפאי עד ל 3/4 גובה העוגה.
2 ממיסים כוס סוכר עם כוס מים חמים לקבלת סירופ סוכר.
3 מניחים את פרוסות הפירות והממתקים מעל הקרם ואת הפירות מברישים בסירופ הסוכר.
4 מקררים ומגישים.