תערובת האספרסו:
1 מערבבים בקערה את המים, 3 כפות ברנדי , 50 גרם סוכר והאספרסו עד שהסוכר נמס.
קרם המסקרפונה:
1 מקציפים במיקסר או בעזרת מיקסר ידני את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
2 מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה ומקציפים במשך שתי דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב וחזק.
3 מצננים במקרר.
4 מקציפים את ששת החלמונים ו-165 גרם סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה.
5 מוסיפים את תמצית הווניל, האמרטו ואת 2 כפות הברנדי בזילוף עדין תוך כדי הקצפה
6 ממשיכים להקציף את החלמונים במשך עשר דקות עד שמתקבל קצף תפוח אוורירי ובהיר.
7 מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים במשך דקה עד לקבלת קרם אחיד.
הרכבת הטירמיסו:
1 טובלים בישקוטים בתערובת האספרסו (חשוב להקפיד על טבילה קצרה כך שהבישקוטים לא נספגים לחלוטין), מנערים בעדינות את הבישקוטים משאריות הנוזל ומסדרים אותם בתבנית אחד ליד השני.
2 יוצקים מעל הבישקוטים מחצית מקרם המסקרפונה ומשטחים בעזרת לקקן כך שכל הבישקוטים מכוסים בקרם והקרם מרוח בשכבה אחידה באותו הגובה.
3 מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתערובת האספרסו.
4 יוצקים מעל הבישקוטים את יתרת קרם המסקרפונה ומורחים באותה הצורה כמו שמרחנו על גבי השכבה הראשונה
5 מכסים את התבנית בניילון נצמד מצננים במקרר למשך 24 שעות.
6 יש לפזר את אבקת הקקאו מעל הטירמיסו בזמן ההגשה.