שעועית ירוקה בחמאה ושקדיםגם אתם תקועים על שעועית מוקפצת בסויה מהניינטיז? הגיע הזמן להכיר את אחותה האריסטוקרטית והמשובחת: שעועית עם חמאה וצ'ילי, בתוספת פריכה וטעימה של שקדים וקוואקר
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים את השעועית במיקרוגל, ללא מים, בעוצמה גבוהה למשך 3 דקות. אפשר גם לחלוט במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהשעועית מבושלת אבל לא רכה מדי ולסנן היטב. 2 ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים צ'ילי, פלפל שחור ושקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשקדים מזהיבים מעט. 3 מוסיפים קוואקר ומלח ומערבבים היטב עד שכל החמאה נספגת. ממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים ומסירים מהאש. 4 מוסיפים את השעועית, מערבבים ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |