להכנת הדג:
1 מחממים את החמאה והסוכר במחבת.
2 חוצים את תרמיל הוניל לאורך. מגרדים את תוכן התרמיל עם סכין קטנה ומוסיפים לחמאה את גרגירי הוניל והתרמיל הריק.
3 מוסיפים את פלחי הנקטרינה ומקפיצים במשך 2-3 דקות. יש לשים לב לא לרכך מדי את הנקטרינות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
4 מורחים מעט שמן זית על נתח הטונה ומעסים עם פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס.
5 צורבים את הטונה מכל הצדדים, על מחבת עם מעט שמן זית חם, כדקה מכל צד, לא יותר.
6 את הנתח הצרוב פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ.
7 להכנת התרד, מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כל עלי התרד ומעבירים לנייר סופג. חשוב לטגן את התרד בסמוך להגשה, אחרת הוא מתרכך.
לרוטב הטחינה:
1 מחממים כמה כפות מים ומכניסים לתוכן חצי תרמיל וניל (מוציאים את הגרגירים בעזרת סכין ומוסיפים למים יחד עם המקל). מבשלים 3 דקות.
2 מסננים את המים לתוך הטחינה הגולמית בתוך קערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
להרכבת המנה:
1 מניחים בצלחת שכבה של פרוסות נקטרינה.
2 מסדרים מעל את פרוסות הטונה הצרובה ומפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור בנדיבות.
3 מטפטפים את רוטב הטחינה על הטונה ומסביב.
4 מניחים ערימה של עלי תרד מטוגנים ליד הטונה ומגישים.