המצרכים (6 מנות):לבסיס הטארט: (לתבנית טארט מרובעת בגודל 22X22 ס"מ)
או - לבסיס לקינוחים האישיים:
למוס הפסיפלורה:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת המוס: מניחים את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה את מיץ הפסיפלורה ואת השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד הלבן. מניחים למשך כדקה-שתיים עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין וסמיכה מאוד (כ-4 שעות ועד לילה שלם). 2 מכינים את הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מהדקים את התערובת לבסיס ולשולי התבנית, או מניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה ומהדקים היטב. מעבירים לקירור בזמן שמסיימים את הכנת המוס. 3 מוציאים את תערובת הפסיפלורה והשוקולד הלבן מהקירור ומערבבים היטב. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה, בכל פעם לכמה שניות בלבד ורק עד שהתערובת סמיכה ויציבה. 4 מרכיבים: מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים על גבי הבסיס (בטארט השלם ניתן למרוח את המלית באמצעות מרית מדורגת). 5 מקשטים: ממיסים את השוקולד המריר. מעבירים לשק זילוף קטן, חותכים פתח קטן ומזלפים ספירלות של שוקולד על גבי המוס. המוס נשמר עוד 4 ימים נוספים בקירור. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |