1 מחממים שמן זית במחבת עמוקה.
2 קוצצים בצל ומטגנים קלות.
3 מוסיפים כוס אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
4 מוסיפים כוס וחצי ציר דגים או ירקות. ממליחים, מפלפלים, מוסיפים כורכום ומערבבים.
5 מכינים קערה קטנה עם מים חמים ומשרים את שערות הזעפרן מס' דקות.
6 שופכים את המים למחבת עם האורז.
7 במקביל מכינים את פילה הדניס: משמנים ממליחים ומפלפלים את הדג.
8 קולפים את הבטטה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
9 מסלקים מעלי התרד את הגבעולים הקשים.
10 עורמים שכבות של פילה דג, פרוסת בטטה ועלי תרד (בקצה הפירמידה סוגרים עם פילה דניס כשעורו כלפיי מעלה).
11 נועצים שיפודים עד תחתית הפירמידה. כך שהכול תפור לתפארת.
12 מניחים את השיפודים בעדינות במרכז המחבת ומכסים היטב בנייר כסף. מבשלים מבלי לאפשר לאדי החום לצאת.
13 לאחר 15 דק', מוסיפים את גבעולי השמיר ומפזרים את השקדים והחמוציות.
14 מגישים חם לצד האורז ומפזרים מעט פטרוזיליה לקישוט.