1 מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות למשך שעה. מורידים את הטמפ' ל-100 מעלות למשך לילה שלם.
טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט: 1 חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
2 כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
3 יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
4 יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: מניחים את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית, הגריסים ותפוחי האדמה על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, ומביאים את כל העניין לרתיחה. מנמיכים את האש ומניחים את הקישקע מסביב, כמו שבלול. מנקבים כמה נקבים, במזלג או קיסם, לאורך הקישקע, מוסיפים את הביצים וסוגרים את הסיר.
5 לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
6 למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך.
7 בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה – הפתעה מובטחת!