1 במעבד מזון, מערבבים את הקמח, הביצים והמים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן וחותכים אותו לרצועות ארוכות ברוחב של כחצי ס"מ.
4 מייבשים את רצועות הבצק הדקות על גבי מגבת מטבח נקייה למשך כשעתיים.
5 מרתיחים 3 ליטרים של מים עם כפית מלח. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות לסיר למשך 3-4 דקות (עד לדרגת בישול "אל דנטה").
6 שוטפים מעט את האטריות במים זורמים, מנערים היטב ומעבירים לקערת הגשה.
להכנת התוספות:
7 טוחנים פרג, או קוצצים אגוזי מלך (לפי התוספת הרצויה).
8 מערבבים את הפרג או אגוזי המלך עם סוכר.
להגשה:
מניחים את האטריות בצלחות אישיות ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – איטריות מסוכרות בפרג:
אנרגיה |
499 קלוריות |
חלבונים |
16 גרם |
פחמימות |
71 גרם |
שומנים |
17 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה